Premiera. La celebrul carnaval de la Rio vor participa, pentru prima oara, trupe de dansatori formate din homosexuali, lesbiene si transsexuali Incepand de anul viitor, carnavalul brazilian de la Rio va avea o atractie in plus. Printre formatiile ca
Premiera. La celebrul carnaval de la Rio vor participa, pentru prima oara, trupe de dansatori formate din homosexuali, lesbiene si transsexuali Incepand de anul viitor, carnavalul brazilian de la Rio va avea o atractie in plus. Printre formatiile care participa la sarbatoarea dansului si veseliei se va numara si prima scoala de samba care va avea in componenta ei exclusiv homosexuali, lesbiene si transsexuali. Compania de dans "Arco-Iris", infiintata de Eduardo Correa, isi va incepe cursurile de pregatire in luna martie. La scoala s-au inscris deja 800 de persoane cu diferite orientari sexuale. "M-am gandit sa deschid o astfel de scoala dupa ce am constatat ca numarul homosexualilor, al lesbienelor si al transsexualilor creste de la an la an. Mi s-a parut nemaipomenit ca acestia sa poata avea posibilitatea sa defileze in fata publicului, sa-si arate maiestria in ale dansului, nu doar sa stea sa priveasca spectacolul de pe margine", a explicat Correa. "Cand am decis sa infiintez scoala de samba pentru aceasta comunitate, am stiut ca nu va fi usor si ca voi fi puternic criticat. Insa de la un carnaval atat de grandios, precum cel de la Rio, cunoscut in toate colturile lumii, se impune sa existe diversitate si spectacol, indiferent cine sunt cei care contribuie la acest lucru", a adaugat el. Se asteapta peste 3.000 de elevi Desi deschisa de putin timp, scoala de samba pentru homosexuali a fost luata cu asalt de potentialii dansatori. "Sunt foarte fericit ca initiativa mea i-a atras pe oameni. Este foarte bine pentru scoala, in primul rand, pentru ca va exista concurenta si vom avea de unde sa-i alegem pe cei mai buni dansatori, care sa reprezinte compania la carnaval si sa pregateasca cat mai bine tematici inedite pentru megaspectacolul din fiecare an", a spus fondatorul scolii. De altfel, Eduardo Correa este convins ca pana la carnavalul de la Rio de anul viitor, scoala sa va avea cel putin 3.200 de membri. Show-ul oferit de dansatoarele braziliene, voluptuoase si cat mai sumar imbracate, pe strazile din Rio este urmarit de 30.000 de spectatori zilnic.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.