OSCE incearca sa puna intr-o lumina falsa modul in care se vor desfasura alegerile prezidentiale din martie, a declarat, ieri, un responsabil din cadrul Ministerului Afacerilor de Externe rus, citat de Reuters. "OSCE continua sa saboteze deschis prop
OSCE incearca sa puna intr-o lumina falsa modul in care se vor desfasura alegerile prezidentiale din martie, a declarat, ieri, un responsabil din cadrul Ministerului Afacerilor de Externe rus, citat de Reuters. "OSCE continua sa saboteze deschis propunerile noastre privind normele colective de monitorizare a alegerilor", a afirmat directorul Departamentului pentru Cooperare Paneuropeana din cadrul MAE moscovit, Serghei Riabov, la doar o zi dupa ce presedintele Comisiei electorale ruse, Vladimir Ciurov, a acuzat Organizatia de "lipsa de respect" fata de Moscova. OSCE este adesea "lipsita de respect, fie prin faptul ca nu ne trimite observatori, fie venind cu texte pregatite dinainte" si declarand scrutinul nedemocratic, a declarat Ciurov, citat de un post de radio rusesc. Replica Organizatiei nu a intarziat sa apara, biroul OSCE pentru Institutii Democratice si Drepturile Omului (OSCE/BIDDO) anuntand Moscova ca nu isi va trimite observatori la alegerile prezidentiale programate sa se desfasoare in Rusia pe data de 2 martie, in cazul in care acestea nu-si vor reconsidera conditiile de invitare a observatorilor. Biroul OSCE a solicitat autoritatilor ruse sa accepte un numar mai mare de observatori, care sa poata veni in Rusia la o data anterioara celei avansate de Moscova - 28 februarie. Rusia si OSCE nu se afla la primul conflict de acest gen, Organizatia fiind la un pas de a renunta la monitorizarea alegerilor legislative organizate in Rusia in decembrie, anul trecut, pe fondul tergiversarii procedurilor de acreditare a observatorilor sai. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.