Primul stand de carte pentru orbi din tara a fost deschis saptamana trecuta la Biblioteca Judeteana din Focsani. Cartile sunt redactate intr-un format audio special, "Daisy" si sunt redate de un dispozitiv asemanatoar cu un mp3-player. "Aceste cart
Primul stand de carte pentru orbi din tara a fost deschis saptamana trecuta la Biblioteca Judeteana din Focsani. Cartile sunt redactate intr-un format audio special, "Daisy" si sunt redate de un dispozitiv asemanatoar cu un mp3-player. "Aceste carti audio in format Daisy reproduc exact structura unei carti obisnuite. Se poate naviga in interiorul lor ca si cum s-ar rasfoi o carte. Acest lucru nu este posibil prin ascultarea in mod obisnuit a cartilor inregistrate pe casete sau CD-uri. Avem semnale ca exista interes de a multiplica aceste carti Daisy la nivelul tuturor bibliotecilor din tara", a declarat Mircea Bucur, presedintele Fundatiei "Cartea Calatoare", cea care a demarat proiectul. Deocamdata standul are 6 carti, printre care "Memoriile unei Gheise" si "Ingeri si demoni", dar sunt si alte opere pentru nevazatori in curs de aparitie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.