Daca in ultimele sezoane voleiul autohton a reusit performante notabile in competitiile europene intercluburi doar la masculin, Deltacons Tulcea, Petrom Ploiesti si Tomis Constanta bifand cateva rezultate de exceptie, in schimb, anul acesta, fetele s
Daca in ultimele sezoane voleiul autohton a reusit performante notabile in competitiile europene intercluburi doar la masculin, Deltacons Tulcea, Petrom Ploiesti si Tomis Constanta bifand cateva rezultate de exceptie, in schimb, anul acesta, fetele sunt cele care au reusit sa ia fata colegilor de "suferinta" de la fileu. Astfel, dupa un deceniu de asteptare, voleiul feminin are din nou sansa de a avea macar o reprezentanta in Final Four-ul unei cupe europene, Dinamo, Stiinta Bacau si Unic Piatra Neamt urcand in sferturile de finala ale Challenge Cup. Performanta care va fi imbunatatita cu siguranta, doar daca tinem cont ca Stiinta si Unic se vor ciocni intr-o dubla directa pentru calificarea in Final Four, in vreme ce Dinamo va da ochi cu temuta Vakifbank Istanbul. Pe de alta parte, joi seara, ultima reprezentanta a voleiului masculin in cupele europene, Tomis Constanta, a parasit Cupa CEV, fiind eliminata de polonezii de la Domex Czestochowa la setul de aur, scor 17-15. Revenind la Challenge Cup, sa mentionam ca Dinamo si Stiinta Bacau au pasit in sferturile de finala in urma unor duble victorii obtinute in fata Kommunalnik Mogilev (Belarus), respectiv Nova KBM Branik Maribor (Slovenia), iar Unic Piatra Neamt s-a calificat dupa un adevarat razboi cu gruparea rusa Kazanochka Kazan. Invingatoare in tur, cu 3-1, echipa patronata de Vasile Ouatu a cedat in retur, cu 2-3, astfel ca oficialii CEV au apelat la setul de aur. Dornice sa realizeze cea mai valorosa performanta din istoria clubului nemtean, elevele antrenorului Branko Gajic au jucat fara greseala si s-au impus in decisiv, cu 15-10, rasturnand astfel toate previziunile. Conform datelor CEV, sferturile de finala se vor disputa in februarie, Dinamo si Unic avand, insa, o sansa in plus de calificare intrucat vor evolua pe teren propriu in meciurile retur.
Tiberiu RIST


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.