Cu o echipa schimbata, Franta vizeaza tripla in Turneul celor 6 Natiuni, dar Anglia are avantajul unei finale de Cupa Mondiala.

Primul mare turneu de rugby dupa Cupa Mondiala incepe simbata pe legendara arena Croke Park din Dublin, unde Irlanda si Italia deschid de la ora 16.00 editia 2008 a Turneului celor 6 Natiuni. Celelalte doua partide sint Anglia - Tara Galilor (18.30, in direct la TVR 2) si Scotia - Franta (duminica, ora 17.00, TVR 2). Cistigatori ai competitiei in 2006 si 2007, XV-le „cocosilor galici" urmareste ca Franta sa devina prima reprezentativa dintre cele sase care cistiga turneul de trei ori la rind. Dupa inconstanta de la CM, cind au invins Noua Zeelanda in sferturi, dar au pierdut in semifinale in fata Angliei, francezii abordeaza cu o fata total schimbata actualul sezon, avind un antrenor nou, Marc Lievremont, si patru jucatori de baza retrasi din nationala. Nu vor mai juca rugby Raphael Ibanez, capitanul de la ultimul Mondial, Fabien Pelous, predecesorul sau, Christophe Dominici, si Serge Betsen, toti acestia parasind nationala dupa zece ani de activitate.

Strategia noului selectioner este de a miza pe tineri, in perspectiva CM 2011. Sase neofiti au fost chemati pentru meciul de pe Murrayfield, patru dintre ei urmind chiar sa fie titularizati. Marea rivala a francezilor la cistigarea turneului ramine Anglia, reprezentativa unde situatia este mai stabila, selectionerul Brian Ashton pastrindu-si scaunul. In ciuda unor retrageri importante (Lawrence Dallaglio, Jason Robinson, Martin Corry si Mike Catt) s-a pastrat osatura care a dus Anglia in finala CM 2007, uvertura Jonny Wilkinson avind in continuare foarte multe de spus. Irlanda si Scotia sint in linia a doua a favoritelor, in timp ce Italiei si Tarii Galilor nu li se acorda nici in acest an vreo sansa la cistigarea trofeului.