"Modalitatea de evaluare face ca pretul sa devina accesibil medicilor si aproape similar cu cel prevazut in OUG 110/2005", a declarat, ieri, Vasile Astarastoae, presedintele CMR. Proiectul prevede ca, in cazul vanzarii unor spatii detinute legal de f
"Modalitatea de evaluare face ca pretul sa devina accesibil medicilor si aproape similar cu cel prevazut in OUG 110/2005", a declarat, ieri, Vasile Astarastoae, presedintele CMR. Proiectul prevede ca, in cazul vanzarii unor spatii detinute legal de furnizorii de servicii medicale ori conexe actului medical, pretul spatiului medical sa fie stabilit de catre vanzator, respectiv consiliul local sau judetean in baza unui raport de evaluare intocmit de o persoana autorizata, desemnata prin dispozitia primarului.
Evaluarea se va face in baza unor criterii stabilite de Ministerul Sanatatii impreuna cu CMR. Criteriile de evaluare vor reflecta valoarea imobilului, gradul de uzura, importanta si necesitatea sociala a serviciului medical, precum si caracterul de utilitate publica a acestuia. Valoarea finala de vanzare a spatiului va fi stabilita de proprietarul spatiului prin inmultirea pretului stabilit de evaluator cu un indice care reflecta necesitatea serviciului medical in localitatea ori zona in care urmeaza sa functioneze cabinetul medical respectiv. Indicele va fi stabilit de catre CMR. Potrivit proiectului propus de Colegiu, consiliul local sau, dupa caz, consiliul judetean poate aproba diminuarea pretului cu care urmeaza sa fie vandut spatiul astfel, cu valoarea investitiilor facute de catre detinatorul legal al spatiului; cu pana la 50% din valoarea de evaluare daca la nivelul localitatii exista deficit al serviciilor medicale, iar vanzarea se face in vederea atragerii unor furnizori de astfel de servicii. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.