Amicalul contra Israelului le descompleteaza loturile principalelor echipe din Liga I, Steaua, Dinamo, Rapid si Poli Timisoara.

Celor 11 stranieri selectionati de Victor Piturca pentru amicalul contra Israelului li s-au alaturat alti noua jucatori din competitia interna. Preferintele selectionerului s-au indreptat cel mai mult spre Steaua, de unde a chemat la lot cinci jucatori - Dorin Goian, Mihaita Nesu, Banel Nicolita, Ovidiu Petre si Niclae Dica -, pe locul doi aflindu-se Dinamo, cu Bogdan Lobont si, in premiera, Cosmin Moti. Rapid si Politehnica Timisoara completeaza lista cu cite un jucator, Dani Coman respectiv Gigel Bucur.

Amicalul cu Israelul, programat pe 6 februarie la Tel Aviv, vine in momentul in care toate echipele care dau jucatori la nationala se afla in cantonamente de pregatire a returului. Astfel, la reunirea de duminica se vor prezenta doar Lobont, a carui echipa, Dinamo, pleaca in aceeasi zi intr-un turneu in Antalya, Coman si Moti, posibil si Tamas, Cocis si Daniel Niculae. Ceilalti componenti ai lotului se vor intilni direct la Tel Aviv, in cursul zilei de luni. Astfel ca, pentru echipele din Liga I, vineri si simbata sint ultimile zile in care se vor pregati cu lotul complet. Steaua, care se afla momentan in Cipru, va avea cel mai mult de suferit din acest punct de vedere, care va juca ultimele trei amicale fara principalii jucatori.

Nationala de tineret s-a reunit inca de vineri pentru amicalul pe care-l va disputa marti contra Moldovei, la Tiraspol. "E o actiune utila, tinind cont ca in august si septembrie vom avea meciuri foarte importante, care pot decide calificarea. Imi doresc o victorie pentru a pasi cu dreptul in noul an. Sa nu uitam ca anul trecut am avut primul meci tot cu Moldova si am reusit sa cistigam cu 2-0. O noua victorie va fi foarte buna pentru moralul jucatorilor." Nationala de tineret are sanse reale de a se califica la barajul pentru Campionatul European din 2009, luptindu-se cu Franta pentru a incheia pe prima pozitie in grupa.