CATE BLANCHETT Vechime. Cercetatorii din Danemarca au descoperit ca irisul deschis la culoare se datoreaza unei mutatii genetice de acum 10.000 de ani Profesorul Hans Eiberg, de la Universitatea din Copenhaga, este autorul ultimei cercetari privind
CATE BLANCHETT Vechime. Cercetatorii din Danemarca au descoperit ca irisul deschis la culoare se datoreaza unei mutatii genetice de acum 10.000 de ani Profesorul Hans Eiberg, de la Universitatea din Copenhaga, este autorul ultimei cercetari privind originea ochilor albastri. Conform studiului sau, irisul deschis la culoare este vechi de 10.000 de ani si ar proveni din zona bazinului Marii Negre. "La inceput, toti aveam ochi caprui. Apoi s-a produs o mutatie genetica importanta care a afectat gena OCA2 din cromozomii nostri si, astfel, irisul si-a putut schimba culoarea din maro in albastru", a explicat profesorul, care a recurs la ajutorul a 800 de voluntari din intreaga lume pentru studiul sau. "Cred ca aceasta modificare s-a produs in nord-vestul Marii Negre, unde, in perioada neolitica, adica acum 6.000-10.000 de ani, a avut loc o mare migratie a agricultorilor catre nordul Europei", a mai spus Eiberg. Cercetatorul a precizat ca variatiile de culoare de la individ la individ depind de cantitatea de melanina din iris, persoanele cu ochii albastri prezentand doar o cantitate infima din aceasta substanta pigmentara. Conform teoriei lui Eiberg, toti indivizii cu ochi albastri ar avea un stramos comun. Astfel, vedete precum Daniel Craig, Angelina Jolie, Uma Thurman ori Cate Blanchett ar putea fi rude, fie si de departe.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.