In principalele campionate din Europa s-au facut, ca de obicei in aceasta perioada, foarte putine transferuri.
Una dintre legile nescrise ale campionatelor puternice din Vest este ca in iarna sa nu se faca prea multe schimbari intr-o echipa. De
In principalele campionate din Europa s-au facut, ca de obicei in aceasta perioada, foarte putine transferuri.
Una dintre legile nescrise ale campionatelor puternice din Vest este ca in iarna sa nu se faca prea multe schimbari intr-o echipa. De altfel, italienii numesc aceasta perioada "mercato di riparazione", cand sunt necesare doar mici retusuri pentru ca un club sa-si duca la bun sfarsit sezonul si poate, si de aceea, marile cluburi europene nu s-au grabit sa scoata bani pentru Dica si Goian. Cel mai scump transfer al iernii a vut loc in Anglia, francezul Nicholas Anelka trecand de la Bolton Wanderers la Chelsea pentru 15 milioane de euro. In rest, bani putini, in Italia mai mult imprumuturi. In Premiership, doar o echipa a luat exemplul Stelei, aducand cinci fotbalisti, Derby County. Este vorba insa de ultima clasata, care a fost preluata recent de un consortiu american si care a putut profita de o injectie de capital. Si in Germania a fost o perioada linistita, cu trei romani in miscare: Sergiu Radu si Vlad Munteanu imprumutati de la Wolfsburg la Stuttgart, respectiv Auxerre, plus venirea lui Claudiu Niculescu la ultima clasata Duisburg. Conform unui studiu realizat de sportgate.de, in Germania s-au cheltuit in aceasta iarna pe jucatori aproximativ 47 de milioane de euro, fata de 195 de milioane in perioada de transferari din vara. In Spania, mai activa a fost Valencia, echipa care si-a pus in octombrie antrenor nou, pe Ronald Koeman, si care merge catastrofal in Primera Division. "Liliecii" au scos din cont 20 de milioane de euro pentru doi jucatori, Edwiges Maduro si Ever Banega, cedand trei legende ale clubului, Canizares, Albelda si Angulo. Real Madrid nu a facut absolut nici un transfer, in timp ce Barcelona a adus un portar, Jose Manuel Pinto, pentru a suplini absenta rezervei Jorquera, accidentat pentru o perioada mai lunga. In Serie A, liderul Inter l-a adus pe Maniche (foto), de la Porto, sub forma de imprumut pana la vara, Roma, ocupanta pozitiei a doua, nu a miscat nimic, iar de pe trei, Juventus a cumparat doi jucatori: Sissoko, de la FC Liverpool, pentru 11 milioane de euro, si Stendardo, de la Lazio, imprumut pana la vara. In criza de rezultate, echipa lui Stefan Radu a facut inca trei transferuri in afara celui al romanului, aducandu-i pe Dabo, pe Bianchi si pe Rozehnal, in conditiile in care a si lasat sa plece trei jucatori. Fiorentina lui Mutu a ramas tot cu atatia jucatori, pentru ca au plecat doi, Balzaretti si Pazienza, si au venit doi Da Costa (PSV) si Papa Waigo (Genoa). (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.