Posibila candidatura a lui Adrian Nastase la sefia Consiliului National al PSD constituie noul motiv de disputa la nivelul conducerii partidului, unii lideri social-democrati pri-vind cu ochi buni revenirea fostului premier, in timp ce altii nu vor

Posibila candidatura a lui Adrian Nastase la sefia Consiliului National al PSD constituie noul motiv de disputa la nivelul conducerii partidului, unii lideri social-democrati pri-vind cu ochi buni revenirea fostului premier, in timp ce altii nu vor sa auda.

Vicepresedintele Cristian Diaconescu, odinioara apropiat al lui Mircea Geoana, este unul dintre cei care apreciaza intoarcerea lui Nastase in competitie. "Domnul Adrian Nastase, daca doreste sa candideze pentru Consiliul National, este un castig pentru PSD. A fost, sa nu uitam, presedintele partidului o lunga perioada de timp si prim-ministru. Semnalul privind candidatura domniei sale prezinta de fapt o dorinta de implicare si cred ca orice partid normal trebuie sa tina seama afirmativ de o astfel de intentie", a declarat ieri Diaconescu. Nu de aceeasi parere este Mircea Geoana. Joi seara, la Realitatea TV, la cateva ore dupa ce Nastase declarase ca va candida la functia de presedinte al Consiliului daca va constata ca exista "suficient suport", Geoana a raspuns: "Nu ne permitem luxul sa mergem catre formule care pot reactiva clisee negative la adresa partidului". Altfel spus, Geoana este convins ca Dan Mircea Popescu va fi in continuare presedintele Consiliului, pentru ca "este un coleg de foarte buna calitate si nu ar fi corect sa sacrificam" un astfel de coleg.

OFERTA. Cat il priveste pe Nastase, Geoana i-a oferit doua posibilitati: ori sa lucreze la oferta politica a partidului, ori "sa faca monitorizarea guvernului liberal". Vicepre-sedintele Ilie Sarbu a fost si mai transant, declarand ca Nastase "nu are la ora actuala suportul necesar in partid pentru a reveni pe o functie de conducere". Prestatia liderilor PSD la televizor a starnit ieri nemultumirea lui Ion Iliescu (sustinator al lui Nastase), acesta calificand-o drept una "dezolanta".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.