GERMANIA, SOCATA DE TUPEUL AMERICAN
Secretarul american al Apa­ra­rii, Robert Gates, a cerut imperativ Ger­maniei sa trimita mai multe tru­pe in Afganistan pentru ca fortele mul­tinationale sa poata sa-si men­ti&sh
GERMANIA, SOCATA DE TUPEUL AMERICAN
Secretarul american al Apa­ra­rii, Robert Gates, a cerut imperativ Ger­maniei sa trimita mai multe tru­pe in Afganistan pentru ca fortele mul­tinationale sa poata sa-si men­ti­na credibilitatea in ran­durile a­li­a­ti­lor, informeaza BBC. Gates i-a tri­mis omologului sau german, Franz Josef Jung, o scri­soare “neobisnuit de as­pra”, care, potri­vit cotidianului german Sueddeutsche Zeitung, nu este nici ma­car datata. “SUA cer Germaniei sa trimita unitati echipate cu elicoptere si trupe de lupta”, unitati care sa faca parte din contingentul mul­tinational ce urmeaza sa in­lo­cu­ias­­ca pana la toamna trupele ameri­ca­­ne. Potrivit ziarului, dat fiind ca doar comandamentul NATO are drep­­tul de a trimite astfel de scrisori unei tari membre, Gates exercita pre­­s­­iuni asupra Berlinului inainte de re­­u­­niunea ministrilor Apararii ai NATO de saptamana viitoare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.