SINAIA - Ninsorile au salvat vacanta copiiilor
La Sinaia se poate schia pe oriunde! Pe Carp, in Valea Dorului, pe Scanduri, oriunde te tin picioarele sa cobori prin zapada proaspata. Amatorii de snowboard au parte de un pulver senzational, c

SINAIA - Ninsorile au salvat vacanta copiiilor
La Sinaia se poate schia pe oriunde! Pe Carp, in Valea Dorului, pe Scanduri, oriunde te tin picioarele sa cobori prin zapada proaspata. Amatorii de snowboard au parte de un pulver senzational, cum nu s-a mai vazut de mult in statiunea prahoveana.

Turistii care au venit la Sinaia in acest week-end au parte de tot ce le trebuie. Zapada proaspata, partii batute si omologate, telegondola, telescaun, vreme buna si distractie cat se poate de multa.
MERITA ORICE SACRIFICIU. "Au reparat astia strazile?", asta este intrebarea pe care si-o pune oricare bucurestean inainte de a pleca la schi in statiunea prahoveana. Nu le-au reparat, ca nici alea de la Bucuresti nu sunt reparate! Asa ca nu e rost de mofturi! Drumul pana la Cota 1.400 e liber, nu s-a pus inca nici o taxa, asa ca turistii au profitat ieri si-au urcat cu masinile pe munte, evitand astfel sa cheltuiasca bani in plus pe transportul pe cablu. Ziua de ieri a fost una perfecta pentru schiorii care au ajuns la Sinaia. Lume putina in comparatie cu ce va fi azi, zapada excelenta si toate partiile practicabile!

DESERT. De altfel, nu partiile sunt atractia schiorilor in acest week-end, ci pulverul aflat in zonele de free-ride. Doua lucruri urmareste romanul cand isi cumpara schiuri: culoarea si pretul cat mai mare, ca sa ai cu ce sa te lauzi la prieteni, cand urci in telescaun.

D-asta nu trebuie sa va mire ca pe Valea Prahovei majoritatea turistilor foloseste schiuri de "race", total nepotrivite pentru partiile de la noi, cu pietre si taluzuri care se formeaza destul de usor. In aceste conditii, bucata de salbaticie le revine celor care se dau cu placa. In plus, pentru aceiasi nebuni exista un snowpark "huge", realizat de Asociatia Montana Absolut Outdoor cu sprijinul Primariei Sinaia.

FAGARAS. Maine la Balea Lac are loc inaugurarea oficiala a proiectul Ice Hotel Balea Lac, ocazie cu care trupa Krypton va sustine doua concerte in hotelul de gheata construit la 2.034 de metri altitudine.

Talent, caut antrenor abil Pe langa faptul ca ducem lipsa de partii care sa se ridice la nivelul celor din Austria, Elvetia, Italia sau Franta, mai avem o grava problema. Romania se confrunta in clipa de fata cu o criza de antrenori de schi. Practic, exceptandu-l pe Dan Cristea, participant la Jocurile Olimpice de la Grenoble din 1968, nici un alt roman nu se ridica la nivelul unui tehnician care sa poata pregati un schior cu rezultate notabile la nivel mondial. Cel mai mult resimt aceasta criza copiii, care nu au cu cine sa se pregateasca. Un exemplu este Paul Felea (foto), 10 ani, din Campeni - Alba. Este lider la categoria sa de varsta, dar nu are un antrenor care sa-l indrume catre performanta. In clipa de fata el se antreneaza pe unde prinde, petrecandu-si mult timp pe Valea Prahovei, acolo unde "se da la liber". Dotat cu echipament de competitie, micutul schior este in cautarea unui tehnician care sa-l ajute sa-si poata duce la indeplinire visul, acela de a concura la Cupa Mondiala. Situatia lui Paul Felea nu este singulara. Multi copiii renunta la acest sport, pentru ca nu au gasit un antrenor care sa-i pregateasca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.