Sarbatoare cu cruce rosie
In calendarul crestin ortodox, la 2 februarie sarbatorim Intampinarea Domnului, unul din praznicele imparatesti. Astazi, se face rememorarea evenimentului din viata lui Iisus, cand, la 40 de zile de la na
Sarbatoare cu cruce rosie
In calendarul crestin ortodox, la 2 februarie sarbatorim Intampinarea Domnului, unul din praznicele imparatesti. Astazi, se face rememorarea evenimentului din viata lui Iisus, cand, la 40 de zile de la nasterea Sa, Maica Domnului si reptul Iosif l-au dus la Templu, pentru a-l inchina. Acesta era obiceiul evreilor, iar Domnul s-a supus, dupa cum se stie, tuturor legilor. Ajunsi in Templu, a venit acolo dreptul Simeon, un profet foarte batran caruia Domnul i-a promis ca nu va muri pana nu-L va vedea pe Mesia. El a intins bratele pentru a-L primi pe Mantuitorul si a spus: “Acum slobozeste pe robul Tau, Stapane, dupa cuvantul Tau in pace, caci vazura ochii mei mantuirea Ta”. El a i-a profetit atunci Maicii Domnului durerea pe care ea o va simti cand Mantuitorul va fi pe cruce. PREMIERA. Sarbatoarea este consemnata pentru prima data in jurnalul de calatorie la Ierusalim al pelerinei Egeria (382-384), in secolul al IV-lea. Praznicul a fost generalizat in Biserica de Rasarit in secolul al VI-lea. La Roma a fost introdus la sfarsitul secolului al V-lea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.