Fostul premier a atras atentia ca disputele din partid risca sa conduca la un rezultat slab la alegerile locale si ca partidul se afla "intr-un moment al adevarului, in care va trebui luata o decizie". El s-a aratat dispus sa accepte preluarea funct
Fostul premier a atras atentia ca disputele din partid risca sa conduca la un rezultat slab la alegerile locale si ca partidul se afla "intr-un moment al adevarului, in care va trebui luata o decizie". El s-a aratat dispus sa accepte preluarea functiei de presedinte al Consiliului National, daca i se va cere. "Intamplator vreau sa va spun, chiar trebuie ales cineva presedinte la Consiliul National, pentru ca lucrul acesta trebuia facut acum un an jumate, pentru ca de un an si ceva Consiliul National nu s-a organizat", a afirmat Nastase. Acest lucru a fost posibil deoarece, dupa Congresul din 2006, Geoana a uitat sa mai convoace si acest for al partidului pentru a valida echipa aleasa si sa ii aleaga un nou presedinte. "Ion Iliescu este de acord sa intarim echipa in aceste momente si am inteles ca m-ar sprijini intr-o astfel de intreprindere", a sustinut Nastase. Lui i se alatura insa si Cristian Diaconescu si Vasile Dancu. "Adrian Nastase, daca doreste sa candideze pentru Consiliul National, este un castig pentru PSD", a spus Diaconescu. El i-a atras atentia lui Geoana ca trebuie sa tina cont de acest semnal dat de Nastase si sa nu incerce sa il blocheze. Geoana refuza sa se impace cu ideea ca fostul premier ar putea reveni in echipa de conducere a partidului. Presedintele PSD a reluat ideea ca Nastase nu are nevoie de o functie in partid pentru a vorbi si ca el il vede tot pe Dan Mircea Popescu in fruntea Consiliului National. Nastase a fost insa transant si a spus ca PSD are doua variante: "fie ramanem divizati si ramanem unul la peluza intai, altii la a doua, altii in tribune si altii in tribuna oficiala sau gandim actiunea PSD-ului in acest moment intr-o formula unica".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.