Afacere. Potrivit legii, el ar fi trebuit sa paraseasca locuinta de serviciu, pentru care plateste doua milioane de lei chirie, inca din anul 2003 Fostul procuror general al Romaniei, Joita Tanase, va fi evacuat din apartamentul ultracentral in care
Afacere. Potrivit legii, el ar fi trebuit sa paraseasca locuinta de serviciu, pentru care plateste doua milioane de lei chirie, inca din anul 2003 Fostul procuror general al Romaniei, Joita Tanase, va fi evacuat din apartamentul ultracentral in care locuia aproape gratis. Tanase a pierdut procesul cu Regia Autonoma a Patrimoniului si Protocolului de Stat, care l-a dat in judecata dupa nenumarate somatii pentru a parasi apartamentul in care locuia cu chirie la stat. Magistratii Judecatoriei Sectorului 3 au admis actiunea regiei si au respins cererea fostului procuror, care solicitase sa fie tolerat in continuare in locuinta. Instanta a dispus chiar evacuarea lui Joita Tanase, dar decizia nu este inca aplicabila, pentru ca el are posibilitatea legala sa faca recurs. Chiar daca va pierde si la recurs, el nu va putea fi dat afara din casa decat dupa un alt proces de evacuare. Joita Tanase ar fi trebuit sa paraseasca locuinta de serviciu, obtinuta in virtutea functiei sale, chiar din vara anului 2003, cand din functia de procuror general al Romaniei a fost trimis ca reprezentant al tarii noastre la Strasbourg. Timp de mai bine de patru ani, el a fentat statul, folosind diferite chichite avocatesti, pentru a-si pastra dreptul locativ in apartamentul din blocul K1 de pe bulevardul Unirii, la numarul 68, unde platea o chirie insignifianta in raport de pretul pietei, adica de circa doua milioane de lei vechi pe luna. In zona, un cetatean obisnuit plateste o chirie lunara de circa 1.000 de euro, respectiv 37 de milioane de lei vechi.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.