Deliciile ciocolatei si diverselor produse preparate din ciocolata vor fi celebrate incepand de vineri 1 februarie si pana pe 3 februarie, in statiunea Monsummano Terme, Toscana, Italia, in cadrul festivalului ciocolatei - 'Cioccolosita'. est

Deliciile ciocolatei si diverselor produse preparate din ciocolata vor fi celebrate incepand de vineri 1 februarie si pana pe 3 februarie, in statiunea Monsummano Terme, Toscana, Italia, in cadrul festivalului ciocolatei - 'Cioccolosita'. estivalul, ajuns la cea de-a noua editie este inchinat productiei locale de ciocolata de cea mai buna calitate si are drept obiectiv reafirmarea productiei de ciocolata pura, mai cu seama cea a artizanilor Toscanei. Participantii sositi din regiunile Emilia-Romagna, Lombardia, Marches, Piemont, Venetia si Sicilia vor avea ocazia pe langa degustarea diferitelor sortimente preparate din ciocolata (de la cele din crema de alune, cu lapte, migdale, crema de praline, pana la cele amarui, cu frisca, martipan, trufe, frisca ori cafea) sa afle si lucruri legate de istoria ciocolatei.
Conform unei legende aztece, zeul Quetzalcoatl a oferit arborele de cacao umanitatii. Quetzalcoatl, zeul aerului, luminii si vietii, era cel care avea grija de arborii de cacao, din Gradina Paradisului. Intr-o buna zi, zeul a plecat. In 1519, aztecii au zarit o barca in largul marii si au fost siguri ca zeul lor s-a intors, insa nu a fost asa, barca aducand cu ei spaniolii. Aztecii au oferit spaniolilor o bautura de intampinare pe care ei o numeau 'bautura zeilor': ciocolata. Energetic, afrodisiac, euforizant, antidepresiv, ciocolata este iubita deopotriva de cei mari si, mai ales de cei mici. Ea este mesagerul dragostei, simpatiei si recunostintei fata de persoanele dragi din viata noastra. Totodata ne duce cu gandul la copilarie, la cadourile lui Mos Craciun sau la cele ale iepurasului de Paste.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.