Bogdan Olteanu face judecati de valoare care ne duc cu gåndul la epoca de aur. Pentru imaginarul comunist Occidentul era un sistem putred, unde numai naivii sau prefacutii credeau ca traiesc cåini cu covrigi in coada. In gura lui Olteanu
Bogdan Olteanu face judecati de valoare care ne duc cu gåndul la epoca de aur. Pentru imaginarul comunist Occidentul era un sistem putred, unde numai naivii sau prefacutii credeau ca traiesc cåini cu covrigi in coada. In gura lui Olteanu dormiteaza un cåine rosu si rau, care nu are 36 de ani calendaristici, ci pe putin un secol de experienta de lupta antiburgheza si antiimperialista.

Ultima data, cåinele cel rosu si rau s-a repezit la picioarele ambasadorului Statelor Unite la Bucuresti. De la inaltimea staturii sale de licentiat in drept al Universitatii din Bucuresti, de diplomat in managementul afacerilor al unei institutii din Seattle si de membru fondator al Institutului de Studii Liberale, Olteanu a implinit unul dintre cele mai indraznete si nevisate visuri ale lui Ceausescu: sa acuze Statele Unite de coruptie, prin ambasadorul lor la Bucuresti, Nicholas Taubman. Olteanu i-a batut obrazul lui Taubman ca si-a obtinut mandatul de ambasador prin donatiile facute catre candidatul republican George W. Bush. Or, daca Bush a inchis ochii la coruptia lui Taubman si si-a facut campania pe banii sai negri, inseamna ca Statele Un ite sunt mai negre decåt par la prima evaluare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.