Starul Barcelonei se ocupa alaturi de Rigobert Song de alcatuirea primului unsprezece al Camerunului la Cupa Africii. Duminica si luni au loc sferturile.

In urma meciurilor grupei D s-a completat programul sferturilor de finala ale Cupei Africii, Cote D’Ivoire - Guineea (duminica, ora 19.00), Ghana - Nigeria (duminica, 22.30), Egipt - Angola (luni, 19.00) si Tunisia - Camerun (luni, 21.30) fiind partidele in cauza. Ultimele care au obtinut calificarea au fost reprezentativele Angolei si Tunisiei, care s-au neutralizat controlat joi seara (0-0), in meciul de la Tamale, facind inutile incercarile de a cistiga ale combatantelor din celalalt meci, Africa de Sud - Senegal (1-1). In ciuda faptului ca Vulturii din Cartagina au trecut de grupe fara probleme, jurnalistii tunisieni sint in continuare foarte suparati pe selectionerul Roger Lemerre, dupa incidentele cu reporterii de la Hannibal TV, cind le-a confiscat acestora un trepied. Reporterii de la Tunis au fost prezenti la conferinta de presa de dupa meciul cu Angola, insa nu i-au adresat antrenorului nici o intrebare, iar situatia a fost declarata foarte serioasa de un emisar al guvernului.

Tensiuni exista si in cealalta tara maghrebiana prezenta la turneul final, dar eliminata din grupa, Maroc. In ciuda presiunilor la care este supus, tehnicianul francez Henri Michel refuza sa isi paraseasca postul, motivind ca ii expira contractul abia in 2010. Mai mult, tot el este cel care se ridica si face morala, recomandind cluburilor sa-si faca o prioritate din formarea jucatorilor. Camerunul are antrenor german, pe Otto Pfister, insa se pare ca doar cu numele, desi echipa e in sferturi. Cum nationala a pierdut primul meci din grupa (2-4 cu Egipt), oficialii federatiei de la Yoaunde i-au cerut lui Pfister sa nu se mai ocupe de alcaturirea echipei, delegindu-i in acest sens pe Samuel Eto’o si Rigobert Song. De altfel, la meciul cu Sudanul (3-0), inaintea unei schimbari, a putut fi observat cum Eto’o se indreapta spre antrenor si ii sopteste ceva la ureche, probabil cine va intra si cine va fi inlocuit.

Pentru mass-media din Ghana a inceput al 58-lea razboi mondial intre Stelele Negre si Super-Vulturi. In precedentele 57 de intilniri, disputate dupa 1950, Ghana a obtinut 25 de victorii, Nigeria a cistigat de 14 ori, iar 18 meciuri s-au incheiat la egalitate. In cazul in care ghanezii cistiga si de aceasta data, fiecare jucator va beneficia de o prima speciala de 60.000 de dolari. Una dintre marile dezamagiri ale turneului final a fost Senegalul, dar exista motive intemeiate care au dus la ratarea calificarii in sferturi. Unul dintre ele este acela ca inaintea ultimului meci, cu Africa de Sud, vedeta El Hadji Diouf, de la Bolton, portarul lui Lille, Tony Silva, acompaniati de Ousmane Ndoye, care joaca in Portugalia, la Coimbra, si-au petrecut noaptea intr-un bar. Nu-i de mirare ca Senegalul n-a batut pe nimeni si nici ca toti trei au fost exclusi din lot.