FIFA si-a exprimat ieri "consternarea" fata de o decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), care va permite fotbalistilor sa-si rezilieze contractele platind indemnizatii mici. Hotararea in cauza era luata de tribunalul de la Lausanne (ultima
FIFA si-a exprimat ieri "consternarea" fata de o decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), care va permite fotbalistilor sa-si rezilieze contractele platind indemnizatii mici. Hotararea in cauza era luata de tribunalul de la Lausanne (ultima instanta sportiva) in privinta jucatorului Andy Webster (foto), de la Hearts of Midlothian (Scotia), care si-a reziliat unilateral contractul in 2006, fiind obligat de FIFA sa plateasca daune gruparii de 625.000 de lire sterline. TAS a anulat acest verdict si a scazut la 150.000 de lire sterline compensatia, creand, in opinia FIFA, un precedent periculos. Mai multe personalitati din lumea fotbalului au comparat aceasta decizie, prin importanta sa, cu legea Bosman, care a bulversat total Europa fotbalului in 1995, punand capat sistemului de transferuri prin care se platea pentru jucatorii aflati la final de contract, dar si cotei de nationalitate care limita numarul de jucatori straini de la o echipa. "Decizia TAS este o victorie a la Pyrrhus pentru jucatorii si agentii care viseaza sa poata rupe contractele inainte de a ajunge la expirare", a comentat Joseph Blatter, presedintele FIFA. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.