Arpad Dobre Daca ati imprumutat cuiva bani cu chitanta "de mana", iar returnarea intarzie, trebuie sa dati in judecata persoana respectiva. Indiferent ce anume ar contine (termen de restituire, penalizari, gajuri pe bunuri mobilie sau imobile), chit
Arpad Dobre Daca ati imprumutat cuiva bani cu chitanta "de mana", iar returnarea intarzie, trebuie sa dati in judecata persoana respectiva. Indiferent ce anume ar contine (termen de restituire, penalizari, gajuri pe bunuri mobilie sau imobile), chitanta respectiva nu este un titlu executoriu care sa oblige, legal, pe cineva sa restituie o anumita datorie. Executare silita Potrivit Avocatnet, actiunea in instanta este necesara in scopul obtinerii unei hotarari judecatoresti care sa constituie titlul executoriu. Dupa aceasta va puteti adresa unui executor judecatoresc, pentru executarea silita a persoanei care va datoreaza bani. Daca datornicul s-a mutat din localitate, nu disperati, deoarece il actionati in instanta la adresa cunoscuta initial. Ulterior, prin intermediul instantei de judecata, veti putea primi o adresa de la politie - Biroul de evidenta a populatiei, ca sa aflati daca datornicul si-a schimbat adresa in buletin. Dupa obtinerea adresei, instiintarea datornicului si obtinerea unei hotarari judecatoresti definitive, puteti cere ajutorul unui executor judecatoresc. Atentie! Potrivit legii (Decret nr. 167/1958), termenul de prescriptie al dreptului la actiune se prescrie in termen de 3 ani. Dupa acest termen, mai primiti banii doar daca datornicul binevoieste sa vi-i returneze.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.