Inginerie. Ministerul Sanatatii a pierdut o unitate medicala printr-un contract cu cantec! Un spital din cea mai ravnita zona rezidentiala a Capitalei a disparut! Ministerul Sanatatii a renuntat la el, iar firma care l-a achizitionat asteapta moment
Inginerie. Ministerul Sanatatii a pierdut o unitate medicala printr-un contract cu cantec! Un spital din cea mai ravnita zona rezidentiala a Capitalei a disparut! Ministerul Sanatatii a renuntat la el, iar firma care l-a achizitionat asteapta momentul prielnic pentru a se apuca de constructie pe terenul spitalului. Pentru 3.000 de metri patrati de teren si 600 de metri patrati de constructie situate in cartierul Pipera, firma "Medicare Group" SRL s-a angajat sa plateasca o chirie de 515 dolari pe luna, aproape cat pentru un apartament. Conform contractului, spatiul poate fi subinchiriat, iar in cazul in care SRL-ul construieste ceva in curtea spitalului, imobilul respectiv intra in proprietatea sa la finele perioadei de inchiriere. Afacerea a fost facuta de conducerea Spitalului TBC din Bucuresti, institutie care avea controlul asupra cladirii din Pipera. Actele prin care "Medicare Group" devenea stapana pe spital au fost avizate si de Ministerul Sanatatii. Dupa ce firma romaneasca a vazut ca anumite autoritati incep sa se intereseze de acest caz, contractul de inchiriere al spitalului, cu toate clauzele sale nefavorabile statului, a fost cesionat spre off-shore-ul cipriot "Softdream Consulted Ltd". Sursele noastre sustin ca in spatele afacerii s-a aflat Mugurel Stancu, un mogul al afacerilor medicale. El controleaza mai multe companii care fac afaceri cu diferite institutii subordonate Ministerului Sanatatii. In jurul firmelor in care el este actionar graviteaza tot timpul mai multe companii inregistrate in diverse paradisuri fiscale.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.