Urmarire. Suspectii care au reusit sa scape sunt cautati de Politia Romana Paguba. Foarte bine organizata, banda de hoti a strans din spargeri peste 150.000 de lei Politistii bucuresteni au povestit, ieri, pas cu pas, cum a fost anihilata banda hoti
Urmarire. Suspectii care au reusit sa scape sunt cautati de Politia Romana Paguba. Foarte bine organizata, banda de hoti a strans din spargeri peste 150.000 de lei Politistii bucuresteni au povestit, ieri, pas cu pas, cum a fost anihilata banda hotilor de bancomate, cel mai bine organizata dintre toate gruparile desfiintate de anchetatori in ultimii ani. Oamenii legii spun ca, dupa ce in luna noiembrie a anului trecut a fost furat un bancomat din holul unei sucursale a bancii Raiffeisen, la nivelul Politiei Capitalei s-a declansat o ancheta care a antrenat un numar impresionant de politisti. In scurt timp, autorii au fost identificati si urmariti. In timp ce faptasii erau tinuti sub supraveghere, alte persoane au organizat lovituri similare, fapt care i-a facut pe anchetatori sa creada ca grupul este mult mai numeros. Dupa doua luni si jumatate de filaj, ofiterii bucuresteni au stabilit ca liderul este un anume Gheorghe Cosma, zis "Mafiotu", un hot notoriu din cartierul Giulesti. Acesta isi pusese pe picioare o banda de cel putin 13 indivizi care, impartiti pe echipe, loveau separat. In acest fel, chiar daca unii erau prinsi, altii ramaneau in libertate si puteau fura in continuare. Pana sa fie luati de acasa de luptatorii SPIR, acestia au reusit sa mai sparga si o agentie loto, au avut o tentativa la un oficiu postal, au jefuit un magazin de telefoane si au talharit o soferita pe care au blocat-o in trafic. Anchetatorii presupun ca prejudiciul depaseste 150.000 de lei. In acelasi timp, oamenii lui "Mafiotu" au organizat numeroase lovituri in provincie. Pana in momentul de fata au fost arestati noua indivizi, intre care si liderul bandei si alti patru, Iulian Berechet, Marian Gheorghe, si Florin Neagu au fost dati in urmarire. In timpul anchetei a murit un politist Cu patru zile in urma, unul dintre politistii care lucrau la acest caz a murit acasa, ca urmare a unui atac de cord. Inima lui Ion Oprea, din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale a Politiei Capitalei, in varsta de 46 de ani, a cedat dupa 36 de ore, timp in care a muncit continuu pentru probarea furturilor savarsite de cei 13 hoti.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.