In tabara republicana, senatorul John McCain a primit sprijinul guvernatorului Californiei, Arnold Schwarzenegger.
Dezbaterea la care au participat Hillary Clinton si Barack Obama, gazduita de Teatrul Kodak din Hollywood, cunoscut pentru ceremo
In tabara republicana, senatorul John McCain a primit sprijinul guvernatorului Californiei, Arnold Schwarzenegger.
Dezbaterea la care au participat Hillary Clinton si Barack Obama, gazduita de Teatrul Kodak din Hollywood, cunoscut pentru ceremonia decernarii Oscarurilor, a adus in prim plan doi aspiranti la candidatura democrata pentru Casa Alba care nu s-au mai atacat reciproc si s-au adresat cordial unul celuilalt. Chiar daca au evitat sa-si arunce reprosuri, democratii Clinton si Obama au incercat sa isi exprime opiniile diferite pe teme importante precum asigurarile de sanatate, emigratia si, in mod special Irak. Cei doi au criticat la unison comentariile candidatului republican John McCain privind faptul ca trupele americane ar putea ramane in Irak pentru urmatorii 100 de ani. Dezbaterea democratilor a avut loc cu doar cateva zile inaintea alegerilor primare din asa-numita "Super Marti", de la 5 februarie, cand sunt programate alegeri simultane in peste 20 de state. In ce-i priveste pe republicani, dupa ce senatorul de Arizona, John McCain, a castigat alegerile primare de marti, din Florida, determinandu-l pe fostul primar al New York-ului sa se retraga din cursa republicana pentru Casa Alba, guvernatorul statului California, Arnold Schwarzenegger, a anuntat ca il sprijina pe McCain, si oferindu-i acestuia un avantaj in alegerile pentru investitura la prezidentialele din SUA. California este unul dintre cele mai importante dintre cele 24 de state care organizeaza alegeri la 5 februarie, iar McCain este deja candidatul republican favorit in sondajele din acest stat. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.