Prevederi. Sfatuiti-va cu brokerul de asigurari si alegeti polita care va ajuta sa va feriti casa de riscuri multiple Dezinteres. Doar 8% din romani isi asigura casele, desi Romania este expusa cutremurelor si inundatiilor Asigurarea locuintei impot
Prevederi. Sfatuiti-va cu brokerul de asigurari si alegeti polita care va ajuta sa va feriti casa de riscuri multiple Dezinteres. Doar 8% din romani isi asigura casele, desi Romania este expusa cutremurelor si inundatiilor Asigurarea locuintei impotriva unor calamitati naturale sau a riscurilor de inundare sau incendiu va scuteste de plata a zeci de mii de euro. Se stie de multa vreme ca Romania se afla la raspantia multor rele si poate fi lovita oricand de un mare cutremur sau de inundatii devastatoare. Cu toate acestea, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, din cele aproximativ 8,4 milioane de locuinte din Romania, doar 8% erau asigurate la sfarsitul anului trecut. Riscuri luate in calcul Majoritatea firmelor de asigurare ofera polite pentru riscuri de baza, riscuri extinse si riscuri catastrofice. Riscurile de baza (FLEXA) includ incendiul, trasnetul, explozia si caderea aparatelor de zbor pe imobilul asigurat. Riscurile extinse (FLEXA plus) sunt incluse in politele care prevad daune pentru: furtuna, uragan, vijelie, tornada, ploaie torentiala, grindina, vandalism prin efractie sau talharie, terorism, distrugeri provocate de greutatea zapezii sau a ghetii, izbirea cladirii asigurate de catre autovehicule, unda de soc provocata de avioane, avalanse de zapada, cadere accidentala de corpuri, greve, tulburari civile, inundatie de la apa de conducte, vandalism fara efractie, furtul elementelor cladirii si distrugeri provocate de animale. Riscurile catastrofice se refera la: cutremurele de pamant, inundatii si aluviuni provenind de la revarsarea apelor de suprafata si din precipitatii atmosferice temporare, inclusiv din topirea zapezii sau ghetii, prabusire si/sau alunecare de teren. Tarife Costul politei este in functie de riscurile acoperite. Pentru asigurarea complexa a unui apartament in valoare de 100.000 de euro veti plati 230 de euro pe an la Asiban si 220 de euro la BCR Asigurari. La Garanta, polita va costa 234 de euro pe an, daca va asigurati si bunurile din casa in valoare de circa 10.000 de euro.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.