Peste zece persoane apartinand uneia dintre cele mai mari retele de spargatori de bancomate din tara au fost ridicate ieri de trupele speciale ale Politiei, anchetatorii continuand "vanatoarea" pentru capturarea si celorlalti membri. Astfel, dupa
Peste zece persoane apartinand uneia dintre cele mai mari retele de spargatori de bancomate din tara au fost ridicate ieri de trupele speciale ale Politiei, anchetatorii continuand "vanatoarea" pentru capturarea si celorlalti membri. Astfel, dupa luni de filaj, timp in care suspectii au fost urmariti de ofiteri ai Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din cadrul Ministerului de Interne, politistii au efectuat ieri mai multe perchezitii in mai multe locatii, fiind ridicate si aduse la audieri la Politia Capitalei 13 persoane, cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, suspectate, printre altele si de lovitura data la sfarsitul anului trecut, cand au furat un bancomat de la o banca din cartierul Crangasi.
Gruparea din care fac parte acestia, si care avea ca obiect de activitate furtul bancomatelor si a caselor de bani din Bucuresti si judetele limitrofe numara peste douazeci de membri.
Inca de la primele ore ale diminetii, suspectii au fost adusi rand pe rand la politie pentru audieri. Impreuna cu acestia au fost aduse si probele ridicate in urma perchezitiilor domiciliare. Politistii au descoperit mai multe arme si bunuri furate la locatiile perchezitionate. Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat ca la cele zece locatii perchezitionate au fost gasite doua pistoale cu bile, doua pistoale cu gaze, patru cartuse de calibrul 9 milimetri, mai multe sabii, precum si bunuri furate. "La sediul Politiei Capitalei au fost aduse si trei autoturisme - doua Audi si un Volkswagen Touareg. Unul dintre acestea a fost folosit la comiterea de infractiuni, iar de celelalte doua este nevoie in timpul cercetarilor", a declarat acesta. La inchiderea editiei, sapte dintre suspecti urmau sa fie prezentati procurorilor in vederea emiterii unor ordonante de retinere si ulterior instantei pentru emiterea unor mandate de arestare. Totodata, politistii erau pe teren, ancheta fiind in derulare pentru retinerea tuturor membrilor retelei. Valoarea prejudiciului produs de retea este foarte mare, dar nu poate fi oferita o cifra exacta decat dupa incheierea cercetarilor.
Jaf in cinci minute
In noaptea de 31 octombrie 2007, cinci barbati au furat un bancomat cu 80.000 de lei de pe holul unei banci din sectorul 6 al Capitalei, din cartierul Crangasi.
Membrii bandei au acoperit camerele de supraveghere video, au deschis usa bancii, si, in mai putin de cinci minute, au luat bancomatul aflat in hol.
Acesta a fost gasit gol, in Lacul Morii, in apropierea locului unde a avut loc jaful. In ziua urmatoare a avut loc o tentativa similara, cand trei barbati care au incercat sa fure cutia de valori dintr-un bancomat apartinand filialei unei banci din sectorul 1 al Capitalei. Membrii bandei, care aveau fetele acoperite, au fugit in momentul in care au fortat aparatul, iar alarma s-a declansat. De asemenea, mai multi indivizi mascati au sustras, in noaptea de miercuri spre joi, un seif din showroom-ul din Ploiesti al firmei Cardinal Motors, insa nu s-a stabilit daca exista vreo legatura intre cele doua cazuri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.