Vicepresedintele fondator al Partidului Civic Maghiar, Tokes Andras, se declara convins ca in UDMR vor avea loc schimbari radicale, iar dialogul intre Uniunea lui Marko Bela si civicii maghiari va fi facilitat de aceasta schimbare, informeaza Mediafa
Vicepresedintele fondator al Partidului Civic Maghiar, Tokes Andras, se declara convins ca in UDMR vor avea loc schimbari radicale, iar dialogul intre Uniunea lui Marko Bela si civicii maghiari va fi facilitat de aceasta schimbare, informeaza Mediafax.
"In UDMR sunt convins ca vor fi schimbari radicale, trebuie sa se schimbe. Nu mai merge acea frazeologie, ca vorbeste in numele tuturor maghiarilor din Ardeal. Nu mai e adevarata acea paradigma, trebuie schimbat. Nu mai merge dictatul UDMR-ist, cum a fost inainte”, a spus Tokes Andras. El s-a aratat convins ca dialogul intre noua formatiune a comunitatii maghiare din Transilvania si UDMR va fi facilitat de aceasta schimbare radicala din partea Uniunii. Potrivit lui Tokes Andras, discutiile din vara au fost importante, pentru ca au stabilit punctele comune, de unde va trebui sa se porneasca noua colaborare.
Reprezentantii Partidului Civic Maghiar, recent inregistrat, propun UDMR sa sprijine un candidat comun la alegerile locale, daca doi candidati maghiari ar periclita sansele de a se ajunge in fruntea unor primarii precum cele din Reghin si Targu Mures. Pentru municipiul resedinta de judet, PCM propune UDMR sa sprijine o candidatura comuna, a lui Laszlo Boloni.
"Trebuie sa cadem de acord cu UDMR daca vrem ca maghiarimea de aici sa aiba un singur candidat pentru postul de primar. Noi suntem deschisi si convinsi ca ne vor cauta. Ar fi o idee buna ca la Targu Mures sa candideze Boloni Laszlo, care ar putea fi acceptat si de UDMR, si de noi”, a declarat vicepresedintele fondator al PCM, Tokes Andras.
El a spus ca, inca nu a reusit sa ia legatura cu Boloni pentru a-i face aceasta propunere, insa a apreciat ca antrenorul ar avea sanse mai mari si decat viceprimarul Csegzi Sandor, nominalizat pentru acest post.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.