Cercetatorii britanici au descoperit o modalitate de a produce sperma din maduva osoasa prelevata de la donatori feminini, tehnica ce ameninta rolul biologic al tatalui. Descoperirea ar putea fi utila pentru cuplurile homosexuale care isi doresc pro
Cercetatorii britanici au descoperit o modalitate de a produce sperma din maduva osoasa prelevata de la donatori feminini, tehnica ce ameninta rolul biologic al tatalui. Descoperirea ar putea fi utila pentru cuplurile homosexuale care isi doresc proprii copii biologici. Cercetatorii de la Universitatea din Newcastle upon Tyne spun ca tehnica deschide noi cai pentru tratamente mai eficiente impotriva infertilitatii. Cercetatorii doresc sa preleveze celule susa din maduva osoasa feminina si sa o transforme in sperma prin intermediul unor substante chimice si vitamine specifice. Profesorul Karim Nayernia a cerut deja permisiunea autoritatilor in domeniu din Marea Britanie de a incepe experimentele. Biologul, care a testat tehnica pe cobai, este de parere ca va putea obtine sperma imatura din maduva osoasa feminina in circa doi ani si ca va mai avea nevoie de alti trei ani pentru a produce sperma matura, capabila sa fertilizeze ovule. Cercetatorii germani au reusit deja sa cultive in laborator celule spermatice imature din maduva osoasa prelevata de la donatori masculini.

Noi metode de tratare a infertilitatii
Prelevarea de c elule susa de la un donator adult ar putea sa elimine problemele de etica asociate cu utilizarea embrionilor. Cursa pentru descoperirea unui tratament impotriva infertilitatii are loc la nivel global.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.