PULSUL MEDICINEI
Impotriva migrenelor caracterizate prin dureri de cap se folosesc multe medicamente. Peste doua sute, ceea ce releva faptul ca nici unul dintre aceste medicamente nu este perfect si ca inca se tatoneaza pentru formula optima.

Academician doctor Constantin Popa, coordonatorul general al Institutului de Boli Cerebro-Vasculare din Bucuresti, mentioneaza o serie de clase de medicamente folosite de asta data in atacurile de migrena mai severe. Sunt recomandate medicamentele din clasa triptan, sub forma de tablete sau sprayuri pentru nas. Sunt utile analgezicele (aspirina cu codeina sau acetaminofen).Nu sunt de neglijat nici preparatele de ergotamina si preparatele nesteroidiene de tipul ibuprofen, laproxen plus metocopramid.

Daca crizele de migrena sunt severe, triptanii se administreaza sub forma de injectii, dar se folosesc si ihidroergotamina si butorfanol ca spray nazal. In sfarsit, exista atacurile de dureri de cap migrenoase, ultrasevere, de o duritate maxima a cefaleelor. Cel mai bun remediu este somnul.