S-a declansat razboiul pentru ocuparea posturilor de conducere a Universitatii de Medicina „Carol Davila“ din Bucuresti. Printre candidatii la Senat se numara si profesorul Ioanel Sinescu, in conditiile in care cariera sa universitara se
S-a declansat razboiul pentru ocuparea posturilor de conducere a Universitatii de Medicina „Carol Davila“ din Bucuresti. Printre candidatii la Senat se numara si profesorul Ioanel Sinescu, in conditiile in care cariera sa universitara se bazeaza pe o lucrare care nu poate fi gasita in biblioteca. Activitatea stiintifica a acestuia a fost pusa sub semnul intrebarii in mai multe randuri. Mai intai a fost implicat in cazul fostului ministru al sanatatii Mircea Beuran, in anul 2003. La lucrarea acuzata de plagiat, „Ghidul medicului de garda“, care era de fapt o traducere dupa un ghid medical international, a colaborat si Ioanel Sinescu la partea de urologie. Aceasta colaborare i-a adus sanctiuni administrative - suspendarea pe o perioada de doi ani a dreptului de inscriere in concurs pentru ocuparea unei functii de conducere, indrumare si control in invatamant.

In dosarul cu care candideaza pentru rectoratul UMF, profesorul Sinescu a evitat sa aminteasca atat de aceasta colaborare, cat si de sanctiunile suferite. A doua culpa morala reprosata profesorului Sinescu este ca ar fi copiat fragmente si grafice dintr-un tratat american in lucrarea „Urologie clinica“, aparuta la editura Amaltea, in 1998. Profitand de scaparile legii romanesti a dreptului de autor, Sinescu a sustinut ca informatiile stiintifice pe care le-a preluat sunt general valabile, iar graficele nu au fost facute de el, ci de o... arhitecta. Un coleg de la Fundeni, unde lucreaza chirurgul, a condus Comisia de etica a UMF „Carol Davila“ care a analizat „copiuta“. Universitate de varf, care pretinde ca vrea sa se afirme in topul institutiilor de invatamant din lume, „Carol Davila“ si-a insusit aceasta concluzie.

Avansare in baza unei carti care nu exista la BN
In dosarul pentru titlul de profesor universitar al medicului Ionel Sinescu, pe langa „Urologie clinica“ si cateva articole stiintifice, cu prea putine citari internationale, mai figureaza o alta lucrare, „Patologie urologica“ (editura Amaltea, 1997). Aceasta piesa de baza in ascensiunea lui Sinescu ridica si mai multe semne de intrebare. Nici conducerea UMF „Carol Davila“ si nici reprezentantii Ministerului Educatiei nu au reusit sa ne comunice codul ISBN al acestei lucrari. Se pare ca nici autorul acesteia, profesorul Sinescu, nu stie care este acest cod, pentru ca lucrarea este una dintre putinele din CV-ul sau la care nu a specificat codul ISBN.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.