Nu se intrevad zile linistite pentru patronii din industria alimentara. Sindicalistii au anuntat declansarea conflictului de interese la nivel national, dupa ce patronatele din ramura s-au razgandit in privinta acordarii unui salariu minim de 550 de
Nu se intrevad zile linistite pentru patronii din industria alimentara. Sindicalistii au anuntat declansarea conflictului de interese la nivel national, dupa ce patronatele din ramura s-au razgandit in privinta acordarii unui salariu minim de 550 de lei. Ei arata cu degetul catre patronatul din morarit si panificatie -Rompan, care „a intors negocierile pe dos“. „Nu vrem decat un salariu minim pe ramura de 550 lei pentru muncitorii necalificati, si de 660 lei pentru cei calificati“ a declarat, ieri, Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara (FNSIA). Conflictul ar putea sa escaladeze daca patronii nu vor accepta revendicarile muncitorilor. Frumosu a amenintat ca se vor parcurge toti pasii legali pentru declansarea conflictului de munca, ceea ce va duce la mitinguri si, in final, la greva generala. Protestatarii mai cer si implicarea Guvernului si a Inspectiei Muncii pentru eliminarea evaziunii fiscale si a muncii la negru, estimate la nu mai putin de 40%.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.