Enel Distributie Dobrogea avanseaza cu programul de investitii pentru reteaua electrica odata cu finalizarea modernizarii statiei electrice de 110/20 kV a Enel de catre Siemens. Proiectul de investitie are o valoare totala de peste 1,5 milioane euro si face parte din programul substantial al Enel de imbunatatire a conditiilor de functionare a retelei si de crestere a calitatii serviciilor catre clientii sai. Statia de transformare reprezinta un punct cheie prin care se furnizeaza curent electric catre un numar de peste 16.000 de clienti din Fetesti si Insula Mare a Ialomitei, atat consumatori casnici, cat si industriali si agricoli.
In urma modernizarii, statia de transformare indeplineste acum standardele europene de eficienta si siguranta. Prin lucrarile de modernizare s-au inlocuit echipamentele vechi de inalta si medie tensiune, generand astfel beneficii considerabile: cresterea sigurantei in functionare a echipamentelor si reducerea timpilor de interventie in cazul intreruperilor de curent.
De asemenea, modernizarea implica reducerea costurilor de intretinere, asigurarea unor conditii mai bune de siguranta a muncii pentru personal si o contributie semnificativa la protectia mediului inconjurator, prin eliminarea substantelor daunatoare din baterii. "Modernizarea statiei de transformare din Fetesti vizeaza imbunatatirea conditiilor de distributie a energiei electrice, prin reducerea numarului si duratei intreruperilor in furnizarea energiei electrice. Astfel, facem un pas inainte in atingerea scopului nostru principal, de imbunatatire a calitatii serviciilor pentru consumatorii nostri. Proiectul este doar o parte a planurilor noastre ambitioase de investitii initiate inca din 2005, care vizeaza cresterea sigurantei retelelor de distributie in zonele unde opereaza Enel", a declarat directorul general al Enel Distributie Dobrogea si Banat, Domenico Cappellieri.
"Siemens are in plan participarea la cat mai multe proiecte de infrastructura, deoarece credem cu fermitate ca putem pune umarul la retehnologizarea Romaniei spre standarde internationale. Vom continua si anul acesta sa ne sprijinim partenerii asa cum facem si pentru Enel in livrarea unor lucrari care sa corespunda standardelor si cerintelor lor", a declarat directorul general al Siemens SRL, Adrian Baicusi.