Lantul britanic de magazine Woolworths a fost nevoit sa retraga de la vanzare o mobila pentru o camera de fata comercializata sub numele “Lolita” dupa o campanie desfasurata pe internet de mame, relateaza AFP. Personalul lantului nu
Lantul britanic de magazine Woolworths a fost nevoit sa retraga de la vanzare o mobila pentru o camera de fata comercializata sub numele “Lolita” dupa o campanie desfasurata pe internet de mame, relateaza AFP. Personalul lantului nu stia ca numele dat mobilei era de asemenea si titlul celebrului roman al lui Vladimir Nabokov in care un barbat in floarea varstei este obsedat sexual de o fata de 12 ani supranumita Lolita. “Cei care se ocupa de site (pe care era propus produsul) nu au auzit niciodata de Lolita si, ca sa fim sinceri, nici restul personalului”, a declarat pentru Times un purtator de cuvant al lantului Woolworths. “A trebuit sa aruncam un ochi pe Wikipedia. Insa acum stim despre ce este vorba”, a adaugat el.
Mobila destinata fetelor de sase ani cuprindea un pat din lemn, un birou si o etajera, totul costand 395 de lire sterline (530 de euro). Campania impotriva produsului a fost initiata de o mama care l-a remarcat pe site-ul Woolworths si a lasat apoi un mesaj pe site-ul raisingkids.co.uk (specializat in sfaturi pentru educatia copiilor).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.