Martin Bartenstein, ministrul austriac al economiei a confirmat vineri, 1 februarie, ca RWE va fi cel de-al saselea partener pentru proiectul Nabucco. “Martea viitoare se va semna contractul, iar RWE Germania va sosi la bord”, a precizat
Martin Bartenstein, ministrul austriac al economiei a confirmat vineri, 1 februarie, ca RWE va fi cel de-al saselea partener pentru proiectul Nabucco. “Martea viitoare se va semna contractul, iar RWE Germania va sosi la bord”, a precizat Bartemstein dupa o intalnire cu omologul sau german Michael Glos. Proiectul de 5 miliarde de euro este proiectat pentru a pompa gaze naturale caspice prin Turcia si Balcani pana in Austria pe o distanta de 3.300 kilometri.. Uniunea Europeana sprijina acest proiect pentru a reduce dependenta energetica de Rusia. Din consortiu mai fac parte OMV, MOL, Transgaz, Bulgargaz si Botas. OMV, compania care conduce proiectul doreste si implicare SOCAR, compania azera de stat din domeniul hidrocarburilor. Hilmi Guler, ministrul turc al energiei a precizat miercuri ca RWE va semna contractul in data de 5 februarie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.