Portarii incasatori pun golurile primite pe seama noilor mingi, iar hackerii marocani au spart site-ul turneului final.

In 22 de partide jucate la Cupa Africii 2008 s-a inscris de 68 de ori, ceea ce inseamna o medie de 3,1 goluri/meci, una dintre cele mai ridicate inregistrate la un turneu final in ultimele decenii. Situatia n-ar fi determinata neaparat de jocul haotic al africanilor, ci in special de mingea conceputa de Adidas special pentru aceasta competitie.

Multe dintre goluri au fost marcate de la distanta, spre deliciul privitorilor, dar portarul Africii de Sud, Moeneeb Josephs, care a scos de patru ori mingea din plasa in primele doua partide, se plinge: „Este teribil. In nici un caz mingea asta nu este prietena cu portarii. Miscarea ei este de-a dreptul ciudata. Te astepti sa se duca intr-o parte, insa la mijlocul distantei dintre jucator si poarta isi schimba traiectoria, de multe ori se intimpla sa intre in plasa si ii face pe portari sa arate ca niste idioti". Foarte suparati sint si suporterii marocani, care nu si-au revenit inca dupa eliminarea tarii lor din faza grupelor, iar hackerii din Maroc au spart site-ul oficial al competitiei, au pus pe prima pagina un fan din tara lor si au scris: „Ne razbunam din cauza arbitrajelor stupide de la Cupa Africii".

Sudanezii, care s-au plins de conditiile de cazare, au fost trimisi si ei acasa sa-si digere infringerile si frustrarile dupa ce nationala a pierdut si al treilea meci din tot atitea jocuri disputate in grupa C, 0-3 cu Camerun.

Doua dintre goluri i-au apartinut lui Eto’o (min. 27 - 11 m si min. 90), atacantul Barcelonei devenind, cu 16 reusite, cel mai prolific marcator din istoria Cupei Africii. Leii Neimblinziti au terminat totusi doar pe locul doi in grupa C, dupa Egipt, campioana en titre, care in ultima partida a remizat surprinzator, 1-1, in fata Gloantelor de Cupru din Zambia.

Sferturile de finala ale Cupei Africii incep sa se joace duminica, atunci fiind programate meciurile eliminatorii Cote D’Ivoire - Guineea (ora 19.00, Eurosport) si Ghana - Nigeria (ora 21.30, Eurosport).

„Mina lui Dumnezeu" il bintuie pe Maradona. Detalii pe www.cotidianul.ro/select