Principalul beneficiu al oualor ecologice poate fi rezumat simplu: sanatate. Si asta deoarece acestea sunt obtinute de la gaini hranite cu furaje ecologice - fara pesticide, hormoni sau proteine de origine animala.

Mai mult, pasaretul bio este crescut in libertate totala, la sol, cu spatiu suficient pentru odihna si largi zone cu iarba special amenajate pentru "pasunat". Hrana "curata" si "confortul" permit obtinerea unor oua cu gust si culoare deosebite dar, mai ales, cu proprietati nutritive net superioare oualor conventionale.

Ouale ecologice sunt poate cel mai cautat produs pe piata romaneasca. Dumitru Argesanu, primul si cel mai mare producator de oua ecologice din Romania, spune ca marfa lui dispare rapid din magazine si unii oameni chiar ii dau telefon sa-l intrebe cand vine cu aprovizionarea.

DESFACERE. Ouale ecologice de la Cortina, ferma lui Argesanu, sunt ambalate in caserole biodegradabile si se vand in retelele de retail Carrefour, Selgros, Gimrom Holding, Artima, Billa si Spar.