Premierul Tariceanu vrea ca mai multe personalitati sa fie testate intr-un sondaj vizand candidatii PNL la Primaria Municipiului Bucuresti si la primariile de sector.

Tariceanu i-a cerut miercuri seara presedintelui PNL Bucuresti, Ludovic Orban (foto), principalul aspirant la statutul de primar general al Capitalei, sa refaca lista posibililor candidati care vor fi tesati cu ajutorul a trei sondaje paralele, ale caror rezultate ar trebui sa fie gata la 15 februarie. Premierul s-ar fi declarat de acord cu candidatura lui Orban la Primaria Generala, cu rezerva rezultatelor din sondajele de opinie.

Initial, Ludovic Orban propusese ca in sondaj sa mai intre, pe langa numele sau, si numele catorva parlamentari de Bucuresti, precum Crin Antonescu, Bogdan Olteanu si Mircea Ciopraga, precum si cel al ministrului Economiei, Varujan Vosganian. Miercuri insa Tariceanu ar fi cerut ca Antonescu si Olteanu sa nu intre in sondaj, pentru ca "nu au profil de primar", dupa cum au declarat surse liberale, dar sa fie inclusi mai multi ministri si secretari de stat, vizati in special pentru primariile de sector. Pana acum este stabilit doar candidatul pentru Sec-torul 1, Andrei Chiliman.