Daca o prietena, iubita, sora iti spun ca nu pot iesi in oras fara sa fie hartuite intr-un fel sau altul, iar tu ramii indiferent, ar trebui sa stii macar ca ai o problema.

Intr-un soi de semeata rationalitate libidinoasa, multi intelepti, mai ales barbati, iti califica isteria legata de drepturile femeilor drept complet nejustificata. Ca asa stau lucrurile pe lumea asta. Barbatii sint vinatori si femeile sint vinatul. Barbatii sint narcisisti si simt nevoia sa marcheze teritorii, sa smulga cu forta dovezi sau macar placeri trecatoare - precum o porcarie aruncata unei tipe sau o pipaiala - pentru incredere in sine. In acelasi timp, ca o compensare inaltatoare, si mai multi barbati urla pentru puritate, moralitate, „curatenie". N-o sa incetez vreodata sa ma indignez de agresiunile la care sint martor indirect sau direct pe strazi in fiecare zi. Uneori femeile le accepta din motive terapeutice („ce poti face? sa ripostezi si sa-ti mai iei si vreun pumn in fata?") sau ajung sa caute locuri mai curate, mai civilizate prin Vestul lumii sau nu mai pot trece peste asta si se imbolnavesc de nervi.

E o problema de cind lumea, vor spune iarasi multi, si vor continua sa nu faca nimic. Intre timp, in scoli lucrurile astea se dezbat foarte putin sau sint trecute prin filtrul moralitatii religioase in care femeia e supusa barbatului care e, la rindul lui, intr-o relatie „ceva mai directa" cu divinitatea. Avem doar citeva plingeri de hartuire sexuala intr-o tara in care agresiunea sexista e la ordinea zilei. Prostiile macho vind inca foarte bine peste tot pentru ca, intr-o uniforma veselie, multi barbati si femei accepta aceleasi reguli, din oboseala sau din comoditate. Ele, cit timp sint singure, fac parte dintr-o turma de ciute speriate care trebuie bine obosite de masculi. Ei au nevoie sa-si ascuta coltii agresind „in gluma". Concluzia barbatilor verzi? Nu astea-s probleme adevarate, astea-s prostii! Femeile competente sint date la o parte de parvenirea prin „nuri" a femeilor complet pervertite de industria trocului sexual. Niste timpenii! Tara arde si femeile se piaptana. Am mai scris si o sa scriu regulat si incapatinat cam aceleasi idei elementare. Poate ar trebui sa ne recapatam gustul revoltei in chestiunile simple.