Biroul Permanent National largit al PD-L si grupurile parlamentare ale partidului au ca prim subiect dezbaterea proiectului motiunii simple initiate de partidul lui Emil Boc pe tema taxei de prima inmatriculare. In paralel, pedelistii vor trebui sa i
Biroul Permanent National largit al PD-L si grupurile parlamentare ale partidului au ca prim subiect dezbaterea proiectului motiunii simple initiate de partidul lui Emil Boc pe tema taxei de prima inmatriculare. In paralel, pedelistii vor trebui sa ia in considerare si proiectul motiunii simple a PSD ce vizeaza situatia economica a Romaniei si cresterea preturilor. Lideri ai PD iau in calcul negocierea sustinerii reciproce a motiunilor, dar deocamdata asteapta textul motiunii social-democrate si setul de masuri pe care acestia vor sa-l impuna Guvernului. In cazul in care solutiile ar fi accentuat stangiste, fiecare partid va merge pe cont propriu. Totodata, conducerea democrat-liberalilor va stabili si initiativele legislative prioritare in sesiunea parlamentara ce va incepe luni. Un alt punct pe ordinea de zi va fi analiza sondajelor de opinie referitoare la candidatii cu cele mai mari sanse de reusita in alegerile locale. Referitor la cazul Bucurestilor, Videanu ar putea sa cedeze presiunilor celorlalti lideri ai partidului pentru a candida din nou. Totusi, un anunt oficial va fi facut dupa ce sondajul din Bucuresti va fi finalizat sau poate chiar mai tarziu. In schimb, candidatura lui Emil Boc la primaria Clujului este aproape batuta in cuie. Un alt subiect luat in discutie va fi situatia aplicarii protocolului de fuziune a PD si PLD la nivel local. Conform spuselor lui Cezar Preda, diferendele din teritoriu au fost aproape integral rezolvate, fie prin medierea comisiei paritare, fie prin plecarea din partid a celor nemultumiti. (A.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.