Fiul lui Cristian Cioaca ar putea fi incredintat surorii politistului. Decizia finala va trebui luata de Tribunalul pentru Minori din Brasov, care va tine cont de avizul dat de Directia pentru Protectia Copilului. Cioaca va mai sta in arest insa p&a
Fiul lui Cristian Cioaca ar putea fi incredintat surorii politistului. Decizia finala va trebui luata de Tribunalul pentru Minori din Brasov, care va tine cont de avizul dat de Directia pentru Protectia Copilului. Cioaca va mai sta in arest insa påna la pronuntarea unei sentinte de catre magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie la recursul declarat de procurori impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti prin care sotul Elodiei a fost eliberat sub control judiciar.

Directia pentru Protectia Copilului Brasov a dat aviz favorabil surorii lui Cristian Cioaca in ceea ce priveste plasamentul micutului Patrik pe perioada in care tatal sau este in arest. Decizia finala privind familia in grija careia va fi incredintat copilul o va lua insa Tribunalul pentru Minori si Familie Brasov. „Atat familia Ghinescu, cat si familia Ene au solicitat plasamentul minorului. La nivelul Directiei s-au adunat aceste cereri si anchete sociale facute la cele doua familii. “In momentul in care se constituie acest dosar, noi il vom inainta Tribunalului de Minori si Familie. Insa la depunerea dosarului, noi trebuie sa formulam un punc t de vedere. Iar in acest caz punctul nostru de vedere este favorabil familiei Ene din urmatoarele motive. Tatal si-a manifestat explicit acordul pentru plasamentul copilului la sora sa, dand o declaratie in scris in acest sens. In plus, in ultimele cinci luni copilul s-a aflat in grija bunicilor paterni, a matusii si unchiului paterni, care i-au oferit afectiune, atentie si au cautat ca minorul sa nu fie expus la imaginile din mass-media. Plasamentul la matusa si unchiul patern ar exclude riscul de a fi creata o imagine negativa tatalui, in conditiile in care acesta ar ramane arestat. Noi ne-am manifestat optiunea, dar decizia de incredintare revine exclusiv Tribunalului pentru Minori“, a spus Mihaela Maxim, directorul Directiei pentru Protectia Copilului Brasov.

Si parintii Elodiei vor copilul
Parintii Elodiei Ghinescu au depus si ei o cerere de incredintare a copilului. Fratele avocatei Elodia Ghinescu s-a aratat surprins de avizul dat de DGASPC Brasov. „Eu acum aud acest lucru. Ma abtin sa comentez pe acest subiect. Eu sper ca instanta sa ia o alta decizie, pentru ca asa este normal“, a spus Robert Ghinescu, unchiul matern al micutului Patrik.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.