Zece membri ai unui grup specializat pe furtul de seifuri si bancomate au fost ridicati, ieri dimineata, in urma unei descinderi spectaculoase a politiei, cu ofiteri SPIR si SIAS.

Reteaua era supravegheata de Directia Generala de Informatii si Protectie Interna, inca de la inceputul lunii decembrie 2007, cind Politia Capitalei a investigat furtul unui ATM situat in holul sediului Reiffeisen Bank din Cringasi. Probele descoperite i-au ajutat sa-i identifice rapid pe autorii furtului, dar anchetatorii si-au dat seama ca au de-a face cu un grup mai mare si responsabil pentru citeva din furturile de seifuri inregistrate anul trecut. De aceea, investigatorii au preferat sa-i urmareasca si sa ajunga, astfel, la toti membri gruparii.

Joi dimineata, dupa aproape doua luni de supraveghere, politistii au descins simultan la 10 adrese din Bucuresti, de unde au ridicat 10 barbati. Ulterior, o alta persoana a fost adusa la sediul Politiei Capitalei, unde au avut loc primele audieri. La adresele respective au fost gasite citeva dintre lucrurile furate de cei 11, doua pistoale cu bile de cauciuc si un pistol cu gaze, sabii, precum si patru cartuse de 9 mm de pistol Beretta.

Gruparea opera in Bucuresti si judetele din vecinatate, dar si in judetele nordice ale tarii. (G.G.)