Compania trebuie sa ramina la Jucu in toata aceasta perioada, in caz contrar fiind obligata sa achite retroactiv toate taxele si impozitele.

Compania finlandeza Nokia va beneficia pentru fabrica din comuna Jucu, judetul Cluj, de scutire de la plata taxelor si impozitelor locale pe teren si cladiri pentru o perioada de 30 de ani, a declarat joi directorul Parcului Industrial Tetarom, Viorel Gavrea, citat de MEDIAFAX. „Contractul de asociere care va stipula aceste facilitati ar putea fi semnat de oficialii Nokia cu autoritatile romane peste doua luni, moment in care se va elibera si titlul de «parc industrial» pentru Tetarom III", a spus Gavrea.Nokia ar fi obligata sa stea la Jucu in toata aceasta perioada, spune Gavrea, in caz contrar urmind sa achite, retroactiv, toate taxele si impozitele locale datorate. „Termenul de 30 de ani este stabilit prin lege si reprezinta intreaga durata a existentei parcului industrial", a spus Gavrea.

El a adaugat ca toti ceilalti investitori din Tetarom III vor beneficia de aceleasi facilitati. Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu se intinde pe o suprafata de 154 de hectare, din care 90 apartin Nokia. In parc vor mai deschide unitati de productie furnizori ai Nokia, cum sint companiile BYD, Hansaprint si Elander si Stora Enso.