Nici consilierii lui Tony Blair nu mai reusesc sa aline chinurile politice ale lui Mircea Geoana. Poate ar fi timpul sa sune la doctorul Andrei.

In Kiseleff si in difuzoarele telefoanelor liderilor PSD se aud in ultima vreme din ce in ce mai multe urlete emise de coardele vocale ale lui Mircea Geoana. Presedintele PSD nu-si mai poate stapini nervii nici macar pentru a pastra aparentele. In campania pentru PE a injurat de mama un ziarist care scrisese ca sefului PSD i s-a facut rau la o intilnire electorala la Slatina. Cind a fost tras la socoteala pentru vilele RA-APPS pe care le ocupa el si fundatia sotiei sale, a urat unei ziariste sa se imbolnaveasca de cancer la sin. Cind Nastase s-a declarat dornic sa candideze la prezidentiale, a spus ca acesta nu are „moaca de prezidentiabil", iar acum doua zile, cind Cristian Diaconescu si-a declarat intentia de a candida la presedintia partidului, a urlat la el cerindu-i sa dea o dezmintire plus un juramint public de credinta „pina la moarte" fata de Mircea Geoana.

Istericalele - deja proverbiale - ale presedintelui PSD au inlocuit gindirea politica, sa nu zicem strategie, pe care orice sef de partid ar fi logic sa o aiba.

Geoana invoca in apararea sa multitudinea „comploturilor", a „loviturilor de palat" pe care le pregatesc in umbra Iliescu si Nastase, ocazional Grupul de la Cluj, mai nou vicepresedintii din generatia ceva mai proaspata si mai carismatica a PSD, cum sint Ponta si Diaconescu.

Obsesia scaunului, a functiei, boala de putere l-au virusat si pe cindva promitatorul Geoana, fara sa ii treaca vreo clipa prin cap ca in PSD nimeni (cu exceptia Annei Birchall, evident) nu i-a recunoscut nici functia, nici puterea, si ca, mai rau, s-a transformat de mult din lider in subiect de bancuri pentru toata lumea, inclusiv pentru cei care, cu sinceritate pozata, isi freaca zelos limbile de pantofii sai.

Victor Ponta spunea ca PSD trebuie sa-si trimita la razboi cei mai buni soldati pe care ii are. Mircea Geoana este, cu siguranta, cel mai mic soldat al PSD. In limbajul militar - incheietor de grupa. Sau „Tilica". Dar asa i se spune deja in partid.