Ministrul interimar al justitiei, Teodor Melescanu, a declarat ieri ca nu este corect ca responsabilitatea urmaririi penale a unor ministri sa fie lasata doar sefului statului. El a pledat pentru necesitatea Comisiei de la Cotroceni, declarata necon
Ministrul interimar al justitiei, Teodor Melescanu, a declarat ieri ca nu este corect ca responsabilitatea urmaririi penale a unor ministri sa fie lasata doar sefului statului. El a pledat pentru necesitatea Comisiei de la Cotroceni, declarata neconstitutionala de CCR. Melescanu a afirmat ca „acea comisie il ajuta pe presedinte. Sunt in favoarea unei comisii intr-o forma care sa fie acceptabila si pentru Curtea Constitutionala, si pentru toata lumea“. In 27 noiembrie 2007, Curtea Constitutionala a decis, in unanimitate, ca prevederile din ordonanta Guvernului prin care s-a modificat Legea raspunderii ministeriale sunt neconstitutionale si s-a dizolvat Comisia de la Cotroceni. Curtea fusese sesizata cu o exceptie de neconstitutionalitate ridicata de Avocatul Poporului in cazul ordonantei de guvern prin care a fost modificata Legea raspunderii ministeriale si a fost dizolvata Comisia de la Cotroceni.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.