Irakul ar putea fi o sursa de gaz pentru conducta europeana Nabucco, ce ar urma sa tranziteze si Romania, a declarat ieri comisarul european pentru energie, Andris Piebalgs, dupa o intalnire cu ministrul irakian al petrolului, Hussein Shahristani, t
Irakul ar putea fi o sursa de gaz pentru conducta europeana Nabucco, ce ar urma sa tranziteze si Romania, a declarat ieri comisarul european pentru energie, Andris Piebalgs, dupa o intalnire cu ministrul irakian al petrolului, Hussein Shahristani, transmite NewsIn.Premierul ucrainean, Iulia Timosenko, a propus, la Bruxelles, un nou proiect de gazoduct ca alternativa la Nabucco, sustinut de Romania. White-Streamul lui Timosenko ar urma sa livreze 31 de bilioane de metri cubi de gaz din Asia Centrala, de-a lungul Marii Caspice si a Marii Negre, prin Ucraina, spre Europa. Astfel, vor fi economisiti 2 bilioane de dolari, potrivit premierului ucrainean, citata de Kommersant. Conducta ar urma sa porneasca din Turkmenistan. Guvernul acestei tari s-a declarat insa surprins si indignat de aceste declaratii. „Astfel de mesaje oficiale sunt de neinteles pentru Turkmenistan.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.