Monopol. Singurul "expert in voci" din Romania este Catalin Grigoras, directorul adjunct al Institutului National de Expertize Criminalistice In Romania, interceptarile telefonice nu pot fi contraexpertizate, desi sunt folosite des ca probe in proce
Monopol. Singurul "expert in voci" din Romania este Catalin Grigoras, directorul adjunct al Institutului National de Expertize Criminalistice In Romania, interceptarile telefonice nu pot fi contraexpertizate, desi sunt folosite des ca probe in procese. Si asta pentru ca nu exista decat un singur expert criminalist specializat in "expertiza vocii si a vorbirii" care sa fie autorizat de Ministerul Justitiei: Catalin Grigoras, directorul adjunct al Institutului National de Expertize Criminalistice (INEC). Grigoras este cel care stabileste din partea procurorilor daca vocea care apare pe interceptari este intr-adevar vocea acuzatului. Din nefericire, acesta nu poate solicita o alta expertiza, la care este indreptatit prin lege, pentru ca nu mai exista un alt expert autorizat in astfel de probleme. Nici macar completul de judecata nu poate cere, la randul sau, o contraexpertiza, din acelasi motiv. Astfel, soarta dosarelor bazate pe interceptari audio este decisa practic de verdictul profesional dat de Catalin Grigoras. Fiul unui fost general SIE, Catalin Grigoras a lucrat in cadrul Serviciului Roman de Informatii si in prezent este director adjunct al INEC. In aceasta calitate, se pare ca s-a opus, in octombrie 2007, ca institutia sa scoata la concurs mai multe posturi de experti criminalisti specializati in "expertiza vocii si a vorbirii". Potrivit INEC, fiecare expertiza care ii este solicitata lui Grigoras costa 12.000.000 de lei vechi.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.