SOARTA TIRASPOLULUI, IN MAINILE MOSCOVEI

Vizita de ieri la Moscova a unei delegatii moldovene din care fac parte ministrul Reintegrarii, Vasile Sova, consilierul prezidential Mark Tkaciuk si seful Directiei Tratate din cadrul Depar
SOARTA TIRASPOLULUI, IN MAINILE MOSCOVEI

Vizita de ieri la Moscova a unei delegatii moldovene din care fac parte ministrul Reintegrarii, Vasile Sova, consilierul prezidential Mark Tkaciuk si seful Directiei Tratate din cadrul Departamentului de drept international al Ministerului de Externe de la Chisinau, Dumitru Socolan, coincide cu prezenta in Capitala rusa a presedintelui sovietului suprem de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk. COINCIDENTA? Sevciuk a avut deja intrevederi cu presedintele Comitetului Dumei de stat pentru CSI, Alexei Ostrovschi, si cu reprezentantul partidului Edinnaia Rossia, Constantin Kosaciov. In cadrul intrevederilor s-a discutat despre nevoia normalizarii relatiilor dintre Chisinau si Tiraspol. Si asta in timp ce seful gruparii transnistrene, Igor Smirnov, a calificat drept “aberatii” zvonurile despre o eventuala inlocuire a sa, de catre Moscova, cu Sevciuk.
Suparat ca il ignora superiorii, Smirnov a incercat sa se evidentieze intr-un interviu acordat revistei Profil din Moscova in care acuza Chisinau ca actioneaza unor “sponsori straini” ca Banca Europeana pentru Dezvoltare si Statele Unite, “care urmaresc un singur scop - eliminarea Rusiei din Transnistria”. Smirnov a mai spus ca Tiraspolul va continua sa promoveze o politica prorusa, indiferent de incercarile de a schimba aceasta situatie. Smirnov a adaugat ca “odata ce SUA insista sa fie recunoscuta independenta Kosovo, Transnistria, istoric si juridic, are dreptul deplin la independenta”. El a invocat, in calitate de argument, faptul ca “la referendumul (nerecunoscut de nimeni - n.n.) din 2006, transnistrenii au optat pentru independenta republicii si aderarea la Rusia”.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.