Mai multe persoane au fost saltate, ieri, in urma unor descinderi in forta ale politistilor de la Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Capitalei sprijiniti de ofiteri din cadrul Directiei Generale de Informatii si Protectie Intern
Mai multe persoane au fost saltate, ieri, in urma unor descinderi in forta ale politistilor de la Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Capitalei sprijiniti de ofiteri din cadrul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din MIRA si luptatori din cadrul SSPIR si SSIAS. Descinderile au avut loc dupa mai multe luni de ancheta si supraveghere informativa a membrilor unei grupari care este banuita de spargerea mai multor sedii de banci si reprezentante auto, de unde au sustras bancomatele, respectiv casele de bani, opt din Bucuresti si in judetele: Dåmbovita, Ilfov, Arges, Prahova, Ialomita, Sibiu, Vålcea si Teleorman. Pe site-ul 'Gardianul>> puteti urmari actiunea de ieri a politistilor bucuresteni.

Forfota mare ieri noapte la Politia Capitalei. Intr-una dintre salile de sedinta se punea la cale una dintre cele mai mari operatiuni politienesti de la inceputul acestui an. Lume multa. Mascati de la SSPIR, SSIAS, ofiteri de la DGIPI, politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale stabileau ultimele detalii privind o serie de descinderi care urmau sa aiba loc, dimineata, in mai multe locatii unde pol itistii aveau informatii ca se afla membrii unei grupari infractionale, care au spart mai multe sedii de banci si reprezentante auto din Bucuresti si judetele limitrofe. Despre infractori se mai stia ca au dat si alte lovituri prin nordul tarii. Informatiile aratau ca sunt periculosi, toti cu antecedente penale, si ca s-ar putea sa se foloseasca arme de foc. Surse judiciare ne-au declarat ca operatiunea de ieri a fost de o incarcatura nervoasa foarte mare. “Nu am mai trecut prin asa ceva de cand l-am prins pe Konstantinos Passaris. Si atunci stiam ce ne asteapta. De aceea ne-am luat toate masurile sa nu se intample ceva neasteptat”, ne-a declarat unul dintre participantii de la descinderile de ieri.Descinderile au inceput la ora 6.00. In baza autorizatiei de perchezitie au fost efectuate zece descinderi imobiliare in urma carora, la sediul Politiei Capitalei au fost adusi 13 membri ai gruparii de infractori, dar politistii detin informatii conform carora acestia fac parte dintr-o retea mult mai mare.



Dotati cu masini de lux
Cei 13 suspecti retinuti de politisti, cu varste intre 20 si 35 de ani, au fost adusi la sediul Politiei Captalei, impreuna cu probele ridicate de autoritati in urma perchezitiilor domiciliare facute joi dimineata. Printre probe se numara si trei masini de lux, doua Audi si un Volkswagen Touareg, pe care infractorii le-ar fi folosit in activitatile infractionale. De asemenea, in urma perchezitiilor au fost gasite patru cartuse cu glont de 9 mm tip Beretta, doua pistoale cu bile de cauciuc, unul cu gaze, sabii si pumnale. Suspectii au fost urmariti timp de mai multe zile de lucratori ai Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative.

Furturile au bagat in priza Politia Romåna
Cinci barbati au furat, pe 1 noiembrie, un bancomat in care se aflau peste 80.000 de lei din holul Bancii Raiffeisen de pe strada Crangasi numarul 12. Cei cinci erau mascati si au ajuns la sediul bancii in jurul orei 2.00, in noaptea de miercuri spre joi, cu o masina.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.