Aflati pe linie dreapta in pregatirea asaltului final al turneului preolimpic de la Oradea, poloistii romani si-au aflat, ieri, si adversarii de la Euro 2008, turneu gazduit de Malaga, in iulie. Conform tragerii la sorti de la Madrid, Romania a fost
Aflati pe linie dreapta in pregatirea asaltului final al turneului preolimpic de la Oradea, poloistii romani si-au aflat, ieri, si adversarii de la Euro 2008, turneu gazduit de Malaga, in iulie. Conform tragerii la sorti de la Madrid, Romania a fost distribuita intr-o grupa accesibila, alaturi de campioana en-titre Serbia, Italia, Germania, Rusia si Macedonia, in vreme ce in Grupa A au fost adunate la un loc campioana olimpica Ungaria, campioana mondiala Croatia, multipla campioana mondiala Spania, Grecia, Muntenegru si Slovacia. Dupa antrenamentul de ieri, din Bazinul Floreasca, antrenorul tricolorilor, Vlad Hagiu, a raspuns unui mic tir de intrebari.
Ce parere aveti de grupele de la Euro 2008?
In primul rand, subliniez faptul ca pentru noi obiectivul major din acest an il reprezinta JO de la Beijing. Prezenta la o editie olimpica este visul suprem al oricarui performer. Dupa calificarile de la Oradea, vom vedea si ce strategie vom aplica pentru Euro 2008, care se vor disputa inaintea JO, in iulie. Despre Euro 2008, pot spune ca avem parte de o grupa foarte buna, in care suntem din nou favoriti alaturi de Serbia. Asta si pentru ca am evoluat foarte bine la Euro de la Belgrad. Practic, rezultatul tragerii la sorti este meritul locului patru obtinut in 2006.
De saptamana viitoare va mutati pentru o luna la Oradea. Care este planul de bataie pana la turneul preolimpic?
Am inceput anul in forta. Au fost trei saptamani de foc in Poiana Brasov si la Bazinul Floreasca, unde am pus accentul pe pregatirea fizica, pe forta si pe individualizare. De luni, accesam la Oradea cea mai grea etapa: tactica de echipa. Din 11 februarie, avem un stagiu de pregatire, in premiera, cu detinatoarea titlului de campioana a Ungariei, urmand sa jucam patru amicale cu Vasas Budapesta. Din 18 februarie, avem o pregatire comuna cu Italia, in care voi avea la dispozitie intregul lot, inclusiv stranierii. Din 21 februarie ne deplasam la Kecskemet, unde vom juca impotriva Ungariei, Australiei si Canadei, iar din 25 februarie revenim la Oradea pentru un stagiu comun cu Australia, echipa deja calificata la JO 2008. Din 2 martie, incepem practic asaltul olimpic cu Slovacia si sper ca la finele turneului preolimpic sa avem in buzunare vizele pentru Beijing.
Noutati in lotul tricolor?
Pentru mine lucrurile sunt clare. Mizez in continuare pe toti jucatorii prezenti la turneul preolimpic de la Bratislava, unde am fost la un pas de calificare la JO 2008. La acest nucleu se adauga Florin Bonca si portarul Stoenescu, dar am in vedere si cativa tineri de perspectiva. Ma bucur enorm ca am reusit impreuna cu baietii sa facem la lot o adevarata atmosfera de familie. S-a format un grup unitar, si asta conteaza enorm. Sunt convins ca in scurt timp vom culege si roadele muncii.
FINA a decis suplimentarea cu un loc a calificarilor olimpice de la Oradea. Este o sansa in plus?
Eforturile FR Polo si mai ales ale presedintelui George Gaita de a ne sprijini in indeplinirea obiectivului de calificare la JO au fost si sunt uriase si de apreciat. Atat din punct de vedere financiar si logistic, cat si sentimental. Toata lumea are mare incredere in potentialul echipei, inclusiv presedintele ANS, Octavian Belu, care a fost alaturi de noi la un antrenament din Bazinul Floreasca. Personal, imi doresc sa n-am probleme medicale si sa am intregul lot valid pe 2 martie. In aceste conditii, sunt convins ca baietii nu vor rata oportunitatea de a se califica la JO 2008 in fata propriilor fani. Pentru noi, fiecare meci va conta si-l vom trata cu maxima seriozitate si concentrare, indiferent de numele si valoarea adversarului. In plus, sunt convins ca publicul oradean va fi al optulea jucator si ne va sprijini in lupta pentru calificarea la Beijing.
n


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.