Printul Philip, sotul reginei Elizabeta a II-a a Marii Britanii, celebru pentru gafele sale, a confundat-o pe actrita australiana Cate Blanchett cu un tehnician de film si a intrebat-o daca ar putea sa-i repare un DVD player, informeaza mirror.co.uk.
Cate, in varsta de 38 de ani, i-a spus printului Philip, in varsta de 86 de ani, ca lucreaza "in industria filmului".
Un martor la discutie a povestit ulterior: "Printul a inceput sa vorbeasca despre DVD player-ul lui si i-a spus ca e stricat. <<E un cablu care iese afara din spate. Imi puteti spune la ce foloseste?>>, ar fi intrebat-o printul pe actrita. Dupa ce Cate i-a spus printului ca, de fapt, este actrita, acesta a parut putin "confuz si surprins". Un purtator de cuvant al palatului Buckingham a declarat: "Nu comentam conversatiile particulare. Ducele de Edinburgh intalneste foarte multe persoane in timpul angajamentelor sale. Unele dintre acestea sunt staruri de cinema".
Cate Blanchett a jucat de doua ori rolul stramoasei sotiei printului Philip, regina Elizabeta I. Atat pentru interpretarea din "Elizabeth" (1998) cat si pentru cea din "Elizabeth: Epoca de aur" (2007), actrita a fost nominalizata la premiile Oscar. Printul Philip este celebru pentru gafele si remarcile sale acide si uneori rasiste. (D.M.)