Extrema dreapta elvetiana insista pentru conditionarea extinderii regimului de libera circulatie pentru Romania si Bulgaria de rezolvarea unui diferend fiscal intre Elvetia si UE, avertizand ca in caz contrar va lansa un referendum impotriva

Extrema dreapta elvetiana insista pentru conditionarea extinderii regimului de libera circulatie pentru Romania si Bulgaria de rezolvarea unui diferend fiscal intre Elvetia si UE, avertizand ca in caz contrar va lansa un referendum impotriva liberei circulatii, relateaza Le Temps in editia online.

Reprezentantii UDC, partidul elvetian de extrema dreapta, si-au prezentat "cerintele" in fata presei. Ei cer un "angajament irevocabil si constrangator al UE prin care sa renunte sa mai puna sub semnul intrebarii suveranitatea Elvetiei, in special in domeniul impozitelor".

Diferendul fiscal trebuie legat de extinderea liberei circulatii a persoanelor pentru a include Romania si Bulgaria. Daca Bruxelles-ul nu va face o declaratie "satisfacatoare" in acest sens, UDC promite sa lanseze un referendum impotriva liberei circulatii. Partidul refuza de altfel orice negociere sau "dialog constructiv" fata de impozitele practicate in Elvetia.

Consiliul Federal ia act de trecerea UDC in opozitie, iar partidul nu va mai fi invitat la discutiile care se vor desfasura la Watteville. Cancelarul Confederatiei, Corina Casanova, l-a informat in scris despre aceasta situatie pe presedintele UDC, Ueli Maurer.

UDC anuntase deja la jumatatea lunii ianuarie ca nu va mai participa la discutiile de la Watteville. Potrivit unui mesaj adresat Guvernului, secretarul general Gregor Rutz precizase ca UDC nu se mai considera un partid guvernamental de la excluderea lui Christoph Blocher din Consiliul Federal. In cadrul consultarilor care vor avea loc la Watteville la 15 februarie, reprezentantii mai multor formatiuni politice se vor intalni cu membrii Consiliului Federal pentru a discuta despre agricultura si in special despre libera circulatie a persoanelor. Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.